تراکتور و انواع آن
تراکتور یکی از قدیمی ترین ماشین آلات مخصوص حمل و کشش بار در صنایع کشاورزی می باشد.تراکتور از نظر ساختار و قدرت و همچنین کارکرد دارای انواع مختلفی می باشد.
الف – تراکتورهای چرخ زنجیری
این تراکتورهای چرخ زنجیری دارای انواع مختلفی می باشند. این تراکتورها معمولا بر اساس اندازه، وزن و قدرت آنها طبقه بندی می شوند. در بسیاری از پروژه ها مقدار وزن تراکتور چرخ زنجیری مهم است، زیرا مقدار حداکثر نیروی کششی که یک دستگاه تراکتور می تواند بوجود آورد بدون توجه به قدرت تولید شده توسط موتور آن به حاصل ضرب مقدار وزن در ضریب کشش سطح جاده ای که روی آن کار می کنند محدود می باشد. وجود زنجیره ها باعث می شود که تراکتور بتواند در زمین هایی با مقاومت فشاری کم و قدرت کششی مناسب فعالیت داشته باشد.
ب- تراکتور چرخ لاستیکی
تراکتور چرخ لاستیکی بدلیل دارا بودن سرعت بیشتر در کشیدن و هل دادن اسکریپرها و کارهای نظیر آن جزو بهترین ماشین آلات حمل و نقال بار می باشد.این تراکتورها درانواع دوچرخ و چهارچرخ وجود دارند. نوع دوچرخ آن حتما باید با یک ماشین دیگر نظیر اسکریپر کار کند تا بتواند تعادل خود را حفظ کند و همچنین نوع چهارچرخ آن در دو نوع یک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل موجود است.با این همه آسیب پذیری لاستیک های این ماشین ها در موقع کار در زمین های دارای سنگ های تیز که باعث بریده شدن لاستیک می شود، استفاده از آن را در این نوع زمین ها محدود می کند.البته زنجیرهای سیمی مخصوص، جهت حفاظت لاستیک ها وجود دارد که میتوان بر ازدیاد اصطحکاک لاستیک ها با سطح زمین آنها را بکاربرد.